Windgong met servetdecoraties

interior-decoration-4

De zomer-KreaPLus is vooral op ‘buiten’ gericht. Decoraties in de border, leuke sfeerhoekjes, muurversieringen enz. naast een aantal kleine werkjes, die op vakantie makkelijk zijn mee te nemen. Om vast in de stemming te komen, een extra item op Internet, waar u direct aan kunt beginnen.

unnamedNodig:
terracotta bloempotten van 15, 13, 11, 10, 9 en 7 cm. / stuk dik touw / buitenverf: Yard en Garden (info: Kars Kreatief): Sand Box, Lantern Red, Wrought Iron. / restje bruine verf / Ambiente servetten (Kars): Oriëntal mistery, China, Kleine Oosterse tekens / Servage / bakpapier / strijkbout / spuitbus buitenvernis.

Werkbeschrijving:

Maak de potten schoon en stofvrij. Verf de bloempotten als volgt: bloempot 7 cm: binnen met Wrought Iron en buiten met Sand box; bloempot 9 en 11 cm: binnen met Sand box, buiten met Wrought Iron; bloempot 10 en 13 cm: binnen en buitenrand met Sand Box, bovenkant buiten met Sand box; bloempot 15 cm: binnen- en buitenrand met Wrought Iron, bovendeel buiten met Sand box. Neem een beetje Lantern Red op een stugge kwast, haal het meeste weg op keukenrol en wrijf de verf over alle zwarte delen. Er moet een rode waas over de zwarte verf komen. Laat de potten enkele uren goed drogen. Knip randen uit de servetten China en interior_designkleine tekens. Scheur twee grote tekens uit Oriëntal Mistery, haal de twee witte laagjes servet weg. Breng op alle delen waar je servetten wilt plakken Servage aan. Laat dit drogen. Leg de tekens op hun plek, bedek ze met een stukje bakpapier en strijk ze vast met het strijkijzer. (stand katoen). Haal het bakpapier voorzichtig weg. Bedek de servetafbeeldingen met een dun laagje Servage. Spuit een laag vernis over alle bloempotten, doe dit buiten en adem de damp niet in. Haal een dik touw door de kleinste pot, zet hem met een knoop in het touw vast, knoop zo de rest van de potjes er bovenop. Plaats de knopen zo dat praktisch alleen de randen van de potjes te zien zijn.